НОВИНИ

"Ел Чапо" ще бъде отведен в същия затвор, откъдето избяга

Главният прокурор на Мексико Арели Гомес заяви на пресконференция, че наркобаронът Хоакин "Ел Чапо" Гусман ще бъде върнат в "Алтиплано", същия строго охраняван затвор, от който той избяга на 11 юли през прокопан тунел, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:20, 09.01.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
чапо отведен същия затвор откъдето избяга

Гусман бе заловен вчера сутринта в крайбрежния град Лос Мочис, а главният прокурор на Мексико каза, че локализирането на наркобоса донякъде се дължи на това, че той щял да снима биографичен филм.

"Още един важен аспект, който позволи да установим местонахождението (на Гусман), бе информация, че той възнамерявал да заснеме биографичен филм", каза Гомес, цитирана от ТАСС. "За целта той влязъл във връзка с актриси и продуценти."

След края на пресконференцията заловеният наркобарон бе преведен пред камерите и качен в транспортен самолет на мексиканските въоръжени сили. След това вертолетът отлетя от столичното летище, отбелязва ТАСС.

Гусман е избягал при проведената вчера сутринта операция през отводнителен канал, но бил заловен, когато след това опитвал да избяга с автомобил, съобщи мексиканското правителство, цитирано от Ройтерс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десет души починаха от холера в най-големия бежански лагер в света в Кения
Десет души починаха от холера в най-големия бежански лагер в света в Кения
Акценти в новините на 9 януари.
Акценти в новините на 9 януари.