НОВИНИ

Електрически стълб падна на столична улица, няма пострадали

Стълб от контактната мрежа на столичния "Електротранспорт" падна на улица "Георги С. Раковски". При инцидента няма пострадали хора. Има нанесени материални щети по лек автомобил, който преминавал в района.

bnt avatar logo
от Альоша Шаламанов
15:53, 20.03.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Инцидентът станал около 12:00 часа на обяд до спирка на градския транспорт. Снимките ни изпрати наш зрител. Районът в центъра на София е много оживен и през целия ден има интензивен трафик. Шофьорът на този автомобил, който се е разминал като по чудо без наранявания не пожела да застане пред камерата ни, но разказа, че видял как стълба пада и понеже не успял да спре минал през него и повредил ходовата част на колата.

От столичния "Електротранспорт" обясниха, че причина за инцидента, е частична корозия в основата на стълба.

инж. Пламен Кончарски, зам. директор "Инфраструктура и енергозахранване" в столичен "Електротранспорт": И допълнителна конзола, която е монтирана за камерите за видеонаблюдение, стълба започва да подава и в един момент пада на земята.

Стълбовете, за които отговаря столичния "Електротранспорт" са 10 хиляди. Повечето са поставени през 90-те години на миналия век. Изправността им се проверява 2 пъти годишно.

инж. Пламен Кончарски: Има уред за измерване, но не може точно да се каже до каква степен могат да работят самите стълбове и кога е належаща смяната им.
Евгени Крусев - зам.-кмет по транспорта на Столична община: Ще бъде възложена и допълнителна проверка, която да установи действително защо се стига до такива инциденти.

До монтирането на нов стълб, контактната мрежа ще се захранва от жилищна сграда в съседство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Три нови случая на морбили в Пловдивско
Три нови случая на морбили в Пловдивско
Президентът Радев привика спешно главния прокурор и шефовете на спецслужбите
Президентът Радев привика спешно главния прокурор и шефовете на спецслужбите