Стълб от контактната мрежа на столичния "Електротранспорт" падна на улица "Георги С. Раковски". При инцидента няма пострадали хора. Има нанесени материални щети по лек автомобил, който преминавал в района.

София

Инцидентът станал около 12:00 часа на обяд до спирка на градския транспорт. Снимките ни изпрати наш зрител. Районът в центъра на София е много оживен и през целия ден има интензивен трафик. Шофьорът на този автомобил, който се е разминал като по чудо без наранявания не пожела да застане пред камерата ни, но разказа, че видял как стълба пада и понеже не успял да спре минал през него и повредил ходовата част на колата.

От столичния "Електротранспорт" обясниха, че причина за инцидента, е частична корозия в основата на стълба.

инж. Пламен Кончарски, зам. директор "Инфраструктура и енергозахранване" в столичен "Електротранспорт": И допълнителна конзола, която е монтирана за камерите за видеонаблюдение, стълба започва да подава и в един момент пада на земята.

Стълбовете, за които отговаря столичния "Електротранспорт" са 10 хиляди. Повечето са поставени през 90-те години на миналия век. Изправността им се проверява 2 пъти годишно.

инж. Пламен Кончарски: Има уред за измерване, но не може точно да се каже до каква степен могат да работят самите стълбове и кога е належаща смяната им.
Евгени Крусев - зам.-кмет по транспорта на Столична община: Ще бъде възложена и допълнителна проверка, която да установи действително защо се стига до такива инциденти.

До монтирането на нов стълб, контактната мрежа ще се захранва от жилищна сграда в съседство.