НОВИНИ

Електроуреди изгарят заради некачествен ток в град Мартен

Жителите на град Мартен се оплакват от ежедневни прекъсвания на електрозахранването и токови удари. Проблемите са от около 10 години, но през последните месеци те зачестили сериозно.

bnt avatar logo
от Андрей Кючуков
20:14, 13.07.2018
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Хората казват, че почти няма домакинство без изгоряла техника, а дребният бизнес всеки ден търпи загуби. От електроразпределителното дружество заявиха, че причината е в зачестилите кражби на части от съоръженията.

Галина Панева има фризьорски салон в Мартен. Заради честите прекъсвания на тока казва, че губи много време - както своето, така и на жените в салона, а от тук - пари и клиентки.

Галина Панева, собственик на фризьорски салон в гр. Мартен: Боядисана жена, мога ли да я оставя наполовина. Без ток как да стане… Аз излизам несериозна пред клиентите после.

Пенка Велчева има магазин. Твърди, че проблемите са от поне 10 години, но напоследък прекъсванията достигали и до 3 в рамките на час.

Пенка Велчева, собственик на магазин в гр. Мартен: „И става шаш и паника. Примерно чакат 10 човека, ти да почнеш, да си включиш акумулатора, за да ти работи касата или да ти работи компютъра.

Хората от Мартен са недоволни, че си плащат, без да получават нормална услуга.

Галя Радева, жител на гр. Мартен: Електроуредите изгарят и то си е за наша сметка. Никой не ги признава.

Смущенията в електрозахранването се дължат основно на кражби на елементи от цветни метали от ключови съоръжения в района, коментираха от „Енерго-про".

Проблеми създавали и нестабилните климатични условия, както и пораснали в близост до електропроводите клони на дървета. В Мартен обаче не са доволни от обясненията.

Димо Тонев, кмет на град Мартен: Всички искаме да разберем ще се финансира ли скоро възловата подстанция "Слатина", за да може ние да получаваме нормална услуга, като захранване с електроенергия на домакинствата ни.

От електроразпределителното дружество казаха, че са инвестирали 390 хил. лв в изграждането на възлова станция "Слатина" и тя трябва да заработи до края на годината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как ще се реши проблемът с тежките ученически раници?
Как ще се реши проблемът с тежките ученически раници?
От понеделник започва ремонт на столичния булевард Пенчо Славейков
От понеделник започва ремонт на столичния булевард "Пенчо Славейков"