НОВИНИ

Елен Герджиков: До дни ще се договори за кои пътища около София ще има винетки

До дни ще бъде изготвено споразумение между Столична община и Агенция "Пътна инфраструктура", с което ще се договори за кои пътища ще има винетки и за кои не. Това обяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" председателят на столичния общински съвет Елен Герджиков.

bnt avatar logo
от БНТ
10:22, 22.02.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

По думите му, хората които са снимани от камерите на толсистемата, не трябва да се притесняват в случай, че попадат в освободената от винетки зона около София. Според направените изчисления на Столична община за допълнителната поддръжка на пътища без винетки, както и за плащане на тол такси за градския транспорт, ще са необходими около 700 000 лева. Сумата не е непосилна за София, обясни Герджиков.

Все пак от местната власт се надяват автобусите на градския транспорт да бъдат освободени от пътни такси, защото километрите, които изминават на ден. са близо 18 000.

Елен Герджиков, председател на Столичен общински съвет: За съжаление се изпадна в тази ситуация заради дефицит на комуникация, по мое мнение, нямаше достатъчно ясна дефинирана информация, навреме поднесена на гражданите, затова че винетки софиянци в рамките на Столична община няма да плащат.

Той припомни, че това не е прецедент. Ние имаме и сега взаимоотношения по поддържането на Южната дъга, Столична община получава средства от държавния бюджет, за да извършва част от дейностите за поддръжка на Южната дъга, каза Герджиков.

Вижте повече във видеото.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приятели-те се завръщат
"Приятели"-те се завръщат
Правят проверка за умишлено замърсяване на реките Юговска и Чепеларска
Правят проверка за умишлено замърсяване на реките Юговска и Чепеларска