НОВИНИ

Елен Герджиков: Оставката на Крусев не е заради ремонта на "Граф Игнатиев"

Повдигнатото обвинение и подадената оставка на зам.-кмета на София Евгени Крусев не са заради ремонта на "Граф Игнатиев", става въпрос за процедура по закона за обществените поръчки при избор на изпълнител за ремонта. Това каза председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков. Оставката на Евгени Крусев е достойна и мъжка постъпка, която не означава признаване на вина, добави той.

bnt avatar logo
от БНТ
07:43, 05.12.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Елен Герджиков, председател на Столичен общински съвет: Вчера започнаха спекулации, че едва ли не се дава оценка на цялостния ремонт на "Графа", затова трябва да се каже, че не става въпрос за това. Става въпрос за съмнение за нарушаване на процедурата по Закона за ОП по една проверка, която е направена от прокуратурата и от вътрешния одит на кмета по сигнал, външен. И прокуратурата преценява, че има такъв момент на нарушаване на процедурата и повдига съответното обвинение.

Ремонтът на "Графа" продължава и то с бързи темпове по наше настояване. Ремонтните дейности ще бъдат приключени качествено и в срок, заяви още Герджиков.

Надяваме се, че при започната процедура от прокуратурата да се разясни има ли и каква е процедурата по промяна, отбеляза председателят на Столичния общински съвет.

Елен Герджиков, председател на Столичен общински съвет: Въпросът е каква е ролята на проектанта и ролята на експертната комисия, която е изискала тези промени. В проекта е записано, че може да се променя процедурата, но въпросът е дали това, което е направено, е правилно. Става дума за вложени материали.

Но е важно да се каже, че не са вложени евтини или по-некачествени материали, бе категоричен Герджиков.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Риболовци започнаха инициатива Спаси шаран, не яж Никола
Риболовци започнаха инициатива "Спаси шаран, не яж Никола"
САЩ се оттеглят временно от Договора за ракети със среден и малък обсег
САЩ се оттеглят временно от Договора за ракети със среден и малък обсег