НОВИНИ

Елица Николова влезе в Управителния съвет на БНБ

Президентът определи като стратегическа задача въвеждането на еврото в България. Росен Плевнелиев участва в церемонията по встъпване в длъжност на Елица Николова като член на Управителния съвет на БНБ.

bnt avatar logo
от БНТ
19:32, 17.06.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Държавният глава напомни, че постигането на тази цел изисква последователна политика за ефективна интеграция в европейското пространство. Изрази надежда, че институциите ще отстояват интересите и мястото на страната ни по отношение бъдещето на ЕС и еврозоната. Посочи, че БНБ остава стълб на финансовата стабилност, запазвайки своята институционална независимост и отговорност.

Елица Николова влиза в Управителния съвет на БНБ от квотата на държавния глава. Тя увери, че ще работи в интерес на обществото за икономическа стабилност, ефективност на финансовия сектор и за добрата репутация на БНБ.

Росен Плевнелиев - президент на България: "Днес БНБ е изправена пред сериозни и отговорни задачи - да бъде завършен прегледа на качеството на активите и стрестестовете на всички български банки, както и да бъде изпълнен приетият от управителният съвет на БНБ през 2015 г. план за реформиране и развитие на банковия надзор".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вселенският патриарх свика съвещание на 10-те предстоятели на поместни църкви
Вселенският патриарх свика съвещание на 10-те предстоятели на поместни църкви
Продължава ремонтът на пътя Бяла - Копривец
Продължава ремонтът на пътя Бяла - Копривец