НОВИНИ

Елица Янкова донесе първи медал за България от Олимпиадата

Елица Янкова донесе първи медал за България от Олимпийските игри в Рио.

bnt avatar logo
от БНТ
00:19, 18.08.2016 (обновена)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

21-годишната българска състезателка спечели бронз в категория до 48 килограма след победа над аржентинката Патрисия Алехандра Бермудес със 7:6 точки. В дебюта си на олимпийски игри Янкова демонстрира характер като постигна три победи по пътя към полуфинала, където загуби с туш срещу Мария Стадник от Азербайджан. В схватката за бронза българката доминираше срещу Алехандра Бермудес и поведе 5:0, а краят на първата част дойде при 5:2.

Янкова започна устремно втората част и с успешна атака увеличи на 7:2. След това българката допусна хвърляне, но това не свали гарда й и тя удържа крехкия аванс от 7:6.

След успеха Елица Янкова не скри радостта си след спечеления бронзов медал в категория до 48 кг на олимпийския турнир по борба.

"Откакто е започнала Олимпиадата четем само негативни неща, че сме туристи и т.н. Исках да покажем на българите, на чужденците, че България има добри спортисти", каза Елица Янкова пред БНТ веднага след схватката за бронза.

"Ключът към успеха е, че нямаше какво да губя. Знам че мога, тренирала съм и този труд трябваше да се отплати. Медалът е за целия отбор, треньорите", каза още Янкова. "Янкова показа дух, този медал е резултат от много тренировки и лишения. Радостни сме, постигнахме този успех с воля за победа", каза треньорът на националния отбор Серафим Бързаков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец на крачка от влизане в групите на Шампионската лига
Лудогорец на крачка от влизане в групите на Шампионската лига
Ренци, Меркел и Оланд ще обсъждат бъдещето на ЕС на средиземноморски остров
Ренци, Меркел и Оланд ще обсъждат бъдещето на ЕС на средиземноморски остров