НОВИНИ

Елица Янкова: Исках да докажа, че България все още има лъвски дух!

21-годишната ни състезателка по борба Елица Янкова донесе първи медал за България от Олимпийските игри в Рио. Тя спечели бронз в категория до 48 килограма след победа над аржентинката Патрисия Алехандра Бермудес.Вижте какво каза Елица веднага след победата специално за зрителите на БНТ.

bnt avatar logo
от БНТ
11:43, 18.08.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
"Бронзът на гърдите ми значи много, защото откакто е започнала Олимпиадата само някакви негативни неща четем за цялата делегация - че сме туристи. Исках да докажа на българите, на чужденците, да знаят къде е България и че България все още има лъвски дух", каза щастливата Елица веднага след победата.

БНТ: Колко тежи този медал?

Елица Янкова: Тежи много лишения, труд, но и много воля и накрая сладка тежест.

БНТ: Спомняш ли си по време на подготовката те попитах какво очакваш и ти каза: "С много сърце и само напред". Това ли ти помогна - сърцето?

Елица Янкова: Да, разбира се. Знаех, че няма какво да губя, има само какво да печеля. Давам всичко от себе си - сърце, характер, каквото има и ще станат нещата. За момент не съм си помислила, че не мога да загубя.

БНТ: Този бронзов медал какво ти дава?

Елица Янкова: Разбира се, самочувствие към съперничките ми. Много, много врати ми отваря този медал. Бъдещето е пред мен, както каза - на 21 години съм и с този медал. Усещам го, че съм направила много за България, за сега единствен медал. Щастлива съм!

БНТ: Какво сънува снощи?

Елица Янкова: Че излизам на тепиха и състезанието започва и само мен чакат... и се събудих. Не можах да видя какво се случва изобщо. Но пък предните дни бях сънувала, че казвам: "Недейте говорете така за мен! Аз утре-вдруги ден ще стана известна."

Цялото интервю можете да видите във видеото

;

Вижте още Елица Янкова донесе първи медал за България от Олимпиадата

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки вярващи почетоха Св. Иван Рилски
Десетки вярващи почетоха Св. Иван Рилски
Събориха къщи във варненски квартал
Събориха къщи във варненски квартал