Сър Елтън Джон подкрепи американския актьор Джордж Клуни, който призова за бойкот на хотелите, собственост на Бруней, след като властите в кралството въведоха смъртно наказание за еднополовите връзки, съобщава „Скай нюз“.

© снимка: АРХИВ

Законите в югоизточното азиатско кралство, които ще влязат в сила на 3 април, предвиждат убиване с камъни или бой с камшик до смърт за всеки, признат за виновен в прелюбодейство или хомосексуална връзка.

Сър Елтън похвали Клуни „за ясната му и твърда позиция срещу анти гей дискриминацията и фанатизма, който е обхванал Бруней – държава, в която хората с нетрадиционна сексуална ориентация са преследвани – като бойкотира хотелите на султана на Бруней“.

Британският певец публикува в личния си профил в Туитър списък с хотели, собственост на монархията чрез Брунейската инвестиционна агенция, сред които е и популярният хотел „Дорчестър“ в Лондон.

Бруней се управлява по законите на Шариата от 2014 година и султанът на страната, който е един от най-богатите хора на планетата, има върховната власт.

​Елтън Джон: Спирам с турнетата, за да се отдам на семейството

​Елтън Джон: Спирам с турнетата, за да се отдам на семейството

През последните години сър Елтън Джон нееднократно е намеквал, че иска да се оттегли и да се отдаде изцяло на грижите за двамата си синове – 7-годишни...