НОВИНИ

Елтън Джон ще бъде почетен с концерт през януари

Елтън Джон ще бъде почетен с концерт, в който ще участват много знаменитости, през януари 2018 г., предаде ДПА. Шоуто ще бъде излъчено на живо по телевизията няколко дни след 60-ата церемония по връчването на наградите "Грами".

елтън джон почетен концерт януари
bnt avatar logo
от БНТ
15:55, 16.12.2017
Чете се за: 00:53 мин.
Още

Английският певец и композитор, чието истинско име е Реджиналд Кенет Дуайт, ще чества кариерата си в рамките на концерта "Елтън Джон - I'm Still Standing" заедно с известни изпълнители, сред които Майли Сайръс, Джон Леджънд и Сам Смит, в "Медисън скуеър гардън" през януари, оповестиха организаторите на церемонията за наградите "Грами". Елтън Джон ще се качи на сцената, за да участва в част от концерта.

"Той привлича няколко поколения фенове от повече от 50 години - заяви Нийл Портноу, президент на американската Национална звукозаписна академия, която присъжда отличията "Грами". - Неговата креативност, динамичното му присъствие на сцената и виртуозните му изпълнения го превърнаха в икона на културата. Американската национална звукозаписна академия с удоволствие ще почете неговия безценен принос към музикалната общност."

През дългата си кариера Елтън Джон е спечелил 5 награди "Грами". Първата от тях той получи за работата си над песента "That's What Friends Are For" заедно със Стиви Уондър, Дион Уоруик и Гладис Найт през 1986 г. Носител е също на награда "Тони" и е бил номиниран 3 пъти за награда "Оскар" за най-добра оригинална песен, като спечелва отличието за "Can You Feel the Love Tonight" от анимацията "Цар Лъв" през 1995 г.

През 2000-ата г. е почетен с приза "Легенда" за приноса си към музиката на церемонията за наградите "Грами" и е обявен за Личност на годината за филантропската си дейност от фондацията "Мюзикеърс". В момента Елтън Джон е на световно турне. След концерта през януари той ще изнесе поредица шоута в разстояние на 4 месеца в Лас Вегас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТщрихи с Галя Крайчовска
АРТщрихи с Галя Крайчовска
​Подготвят документален филм за модната дизайнерка Вивиан Уестууд
​Подготвят документален филм за модната дизайнерка Вивиан Уестууд