НОВИНИ

Еманюел Макрон призова за висока избирателна активност на втория тур на изборите

Кандидатът за президент на Франция Еманюел Макрон призова скептичните избиратели да гласуват на балотажа на 7 май, защото ниската избирателна активност ще увеличи шансовете на крайнодясната му съперничка Марин льо Пен.

bnt avatar logo
от БТА
10:55, 28.04.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света
еманюел макрон призова висока избирателна активност втория тур изборите

"Нека всички изпълним дълга си", каза той вчера в интервю за телевизия Те Еф 1. Да не гласуваш, означава да пуснеш бюлетина за напускане на Европейския съюз, еврото и да се откажеш от нацията и нейните ценности, смята 39-годишният центрист.

Социолозите го смятат за фаворит, но също така казват, че ниската избирателна активност ще намали шансовете му.

Льо Пен вчера предприе нова словесна атака срещу противника си, който по думите й е въплъщение на "зловещата програма на системата" и представлява "олигархията".

На първата си голяма предизборна проява между двата тура тя спомена четирите години, прекарани от Макрон в банка "Ротшилд", и каза, че "той притежава безсърдечието, необходимо за тази професия, способността да взема решения, без да мисли за последиците за хората".

Въпреки че отново отправи критики към ЕС, Льо Пен подчерта, че няма да предприема драстични стъпки без референдум и добави, че иска да замени "сивия" Европейски съюз с "щастлива Европа".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС осъжда нападенията срещу депутати в Скопие
ЕС осъжда нападенията срещу депутати в Скопие
Борисов настоява за политически изход от ситуацията в Македония
Борисов настоява за политически изход от ситуацията в Македония