НОВИНИ

Еманюел Макрон се срещна с представители на големи технологични компании

Президентът на Франция Еманюел Макрон организира амбициозна среща в Елисейския дворец с шефовете на технологичните гиганти. Срещата е под надслов „Технологии за общото благо“. Целта е по-добро практическо прилагане на постиженията на сектора в реалния живот. Сред гостите в Париж са ръководителите на IBM, „Юбер“и „Фейсбук“.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
20:56, 23.05.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Марк Зукърбърг за „Фейсбук“, Джон Кери за фондация „Карнеги“, Вирджиния Ромети за IBM, Джими Уелс за „Уикипедия“, общо 60 шефове на технологични гиганти, интелектуалци и филантропи са в Париж по покана на френския президент.

Независимо от стачките и недоволството от трудовите му реформи, Еманюел Макрон е с поглед в бъдещето на високите технологии в служба на общото благо. Редом до генералния секретар на ЮНЕСКО Одри Азуле на общата снимка е шефът на „Майкрософт“ Сатя Надела, на срещата присъства и президентът на Руанда Пол Кагаме, който утре открива салона Вива Тех в Париж. Събитието е световна среща за иновациите.

;

Всички тези специалисти в новостите на века ще обсъдят на отделни сбирки различни теми.Мястото на разговорите е парижки хотел. Така например президентката на IBM ще ръководи дискусия за технологиите и образованието. Еманюел Макрон ще бъде информиран за резултатите.

Еманюел Макрон, президент на Франция: Както знаете безплатен обяд няма. От вас очаквам ангажименти. Първият е да бъдете директни и отворени, второ - амбициозни. Имате амбиции за вашия бизнес, аз имам амбиции за тази страна.

Тази мини среща на върха е на фона на нарастващите изисквания за защита на личните данни във виртуалното пространство. На нея присъства и директорът на френските железници, които в момента стачкуват. Днес обаче броят на протестиращите е по-малък, стачкуващите машинисти за първи път под 50 процента от началото на кампанията преди 20 дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8-годишен участник в „Стани богат“
8-годишен участник в „Стани богат“
Тържествен концерт за 24 май в Европейското училище в Брюксел
Тържествен концерт за 24 май в Европейското училище в Брюксел