НОВИНИ

Емблематични визии и пърформанси от ревютата на Александър Маккуин (СНИМКИ)

За поредна пета година "София Филм Фест" обръща специално внимание на филмите, които съчетават в себе си очарованието на модния свят и забележителния документален поглед към него.

bnt avatar logo
от Андреа Драганова
16:44, 30.03.2016
Чете се за: 00:36 мин.
Още
емблематични визии пърформанси ревютата александър маккуин снимки

На 29 март в пространство ДНК се пренесохме в света на модния авангард с още една специална прожекция на документалния филм „Наследството на Александър Маккуин”.

Във вечерта, посветена на модата, се включиха дизайнерът Митко Дамов и студенти от Нов български университет.

Един от най-прочутите дизайнери на нашето съвремие има огромен принос към модния свят и все още е твърде рано да се осъзнаят реално обхватът и ефектът му. Филмът е своеобразно завещание, оставено от Маккуин, който слага край на живота си преди шест години. Основният фокус в „Наследството на Александър Маккуин” е върху работата, последните му колекции и източниците на вдъхновение за твореца.

;

Организаторите от "София Филм Фест" бяха подготвили пищно събитие, посветено на нейно величество модата и последното ѝ гуру – Александър Маккуин.

Студентите от Нов български университет фокусираха вниманието на публиката върху емблематични визии и пърформанси от ревютата на Александър Маккуин. С помощта на различни изразни средства – мода, звук, светлина и видео – младите дизайнери изградиха пет инсталации, с които представиха собствен прочит на забележителното творчество на британския моделиер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството прие проект на Закон за антикорупцията
Правителството прие проект на Закон за антикорупцията
Президентът удостои с висше офицерско звание български военни
Президентът удостои с висше офицерско звание български военни