В студиото на "Още от деня" беше депутатът от "Обединени патриоти" Емил Димитров - председател на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата.

Контрабандата винаги е била тема, която се обсъжда с особено притеснение. Според Димитров нещата вървят и е оптимистично настроен. Томислав Дончев готви закон за горивата. Очаква се съпротивата да е голяма.

Емил Димитров: Разбира се, че ще има съпротива. Генерира се 1 милиард в сенчеста икономика. Някой печели 1 милиард. Този човек, тази група хора, които ги печелят, няма да кажат: "Благодаря, отказваме се от тях." Те години наред са ги притежавали. Но ако влязат в бюджета, е съвсем друго.

4000 са бензиностанциите, които са на светло. Те имат всякакви уреди. В момента се обсъжда дали уредите, които са им сложени не може още един път да бъдат препроверени. Според Димитров е хубаво да стане това, за да няма манипулация, но има други около 20-30 000 бензиностанции, които продават, за които никой не знае, защото не са регистрирани.

Димитров се съгласи с думите на главнитя прокурор, че Икономическа полиция не работи.

Емил Димитров: Не може една трета от горивата да минават и никой да не ги вижда. Не може 400 контейнера на месец да минават през една граница и никой да не го вижда. Не може камионите да се абонамент долу на границата и никой да не го вижда.