В студиото на „Денят започва“ депутатът от Обединените патриоти Емил Димитров коментира промените на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и нефтени продукти, който предизвика недоволство сред някои в бранша.

По думите му промените целят единствено шофьорите и цистерните им да бъдат регистрирани, а от бензиностанциите единственото изискване е да декларират обезпечение на стойност 20 хил. лв. Единствено от едрите търговци на едро, които съхраняват голямо количество гориво, има промените в закона предвиждат обезпечение от 3 млн. лв.

Емил Димитров заяви, че към края на Българското европредседателство „сезонът на стачките свършва“.

Вижте повече във видеото.

Емил Димитров - депутат от „Обединени патриоти“: Всички, които искат да работят, но да не бъдат вписани никъде, си е техен преблем. И между другото - стига са рекетирали премиера със стачки, защото сезонът на стачките свършва след 10 дни. Свършва европредседателството -ние, за да не се излагаме пред чужденците правим всякакви отстъпки, после това нещо ще бъде забравено. Но всичките лъжи, които изнесоха хората, всичките камиони, които се разкарват с всякакви надписи, а половината от тях нямат регистрация в ДАИ - нека бъдат така добри да престанат, защото просто ще свърши Европредседателството. И тогава ще дойдат на масата, ще седнат и ще кажат: „добре, ние сме съгласни с нивомерни системи“. Ми да си ги бяхте сложили преди 10 години.
Търговци и дистрибутори на горива протестираха в Бургас срещу законови промени

Търговци и дистрибутори на горива протестираха в Бургас срещу законови промени

Автоцистерни за горива се включиха в протестно шествие в Бургас и предизвикаха огромно задръстване. С надписи „Не на монопола на горива“, „Непосилни о...

Емил Димитров: ​Новият закон за горивата не цели да закрие малките търговци

Емил Димитров: ​Новият закон за горивата не цели да закрие малките търговци

Новият закон за горивата не цели да закрие малките търговци, каза председателят на парламентарната Комисия за борба със сивата икономика и контрабанда...