НОВИНИ

Емил Димитров: Има текстове, които трябва да бъдат изчистени в закона на Кунева

На практика трябва да се събере достатъчно критична маса гласове, за да мине законопроекта за антикорупционния закон, коментира в "Още от деня" депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров - Ревизоро. Той изброи някои от нещата, които са кризисни.

bnt avatar logo
от БНТ
19:56, 03.06.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Емил Димитров - Ревизоро, депутат от Патриотичния фронт и член на Комисията по правни въпроси: Първото, обратната степен на доказването.
Второ - давностните срокове трябва да се урегулират. Нека да е така, както е по НПК.
Третото е кой контролира самата комисия. Би трябвало Народното събрание чрез своята специализирана комисия да упражнява своя контрол. Подобно правомощие имаше в този закон, но после отпадна.
Четвърто: изборът - ако 62 души изберат един орган, той няма да е достатъчно представителен, да се ползва с уважението и подкрепата на голяма част от политическите сили в парламента.
Пето: отговорността за вреди, причинени на гражданите - не може, ако вие сте подали сигнал, отровили сте ми живота, да остане едва ли не поощрен. Би трябвало и човекът,който подава сигнал да носи отговорност.
Последното, което ме притеснява в закона е роднини връзки. Никой не може да каже фактически аз съжителствам ли с някого. Ако съм бил 5 пъти с една дама, ние съжителстваме ли, или само сме се видяли за 5 години 5 пъти? Има моменти, които трябва да бъдат изчистени в законопроекта.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Служители в институции в Благоевград уволнени заради корупция
Служители в институции в Благоевград уволнени заради корупция
Енчо Мишинев спечели националния конкурс по информатика
Енчо Мишинев спечели националния конкурс по информатика