Според министъра на икономиката Емил Караниколов по-важното от диференцирането на ставките за ДДС е да се работи за увеличаването на доходите, тъй като цените на стоките и услугите винаги се покачват, а отстъпките за един сектор често стават за сметка на друг.

Идеята на министъра на икономиката Емил Караниколов да има данъчно облекчаването за научната и развойната дейност идва с важно условие, изтъкна той. Той предлага подобна дейност да се освободи от данък печалба срещу задължение за двойно реинвестиране - инвестиция в наука, образование и развойна дейност. Приоритетът на държавата трябва да е увеличаването на доходите, защото цените на стоките и услугите неминуемо се увеличават, заяви министърът на икономиката.

По думите му, изграждането на суперкомпютър в София показва, че в България има квалифицирани кадри, а наличието му ще позволи високотехнологични инвестиции в страната.

Емил Караниколов, министър на икономиката: Този компютър ще покаже на инвеститорите във високите технологии, че могат да използват България.

Българският бизнес се научи да работи с Китай, заяви Емил Караниколов. Търговията и туризмът са ключовите сфери, с които България ще общува с Китай, изтъкна той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Суперкомпютърът ще заработи у нас до края на 2020 година

Суперкомпютърът ще заработи у нас до края на 2020 година

България ще бъде една от осемте държави, в които ще заработи европейски суперкомпютър на световно равнище. Това стана ясно след среща на премиера Бори...