НОВИНИ

Решението за "Грипените" е избързващо и предопределящо, смята Емил Христов

Не бива по никакъв начин президентът да се опитва да предопределя решение на правителството, заяви в "Още от деня" Емил Христов, депутат от ГЕРБ и член на комисията по отбрана. Той определи решението за "Грипените" като избързващо и предопределящо.

bnt avatar logo
от БНТ
19:29, 26.06.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

"Самият факт, че служебният кабинет се опита много бързо да представи една служебна експертиза пред обществеността, без да има небходимост от това, вече ни навежда на мисли, че те са бързали, с каква цел, нека да видим. Това са действително много големи средства. Тези пари, дадени за отбрана, променят качествено възможностите на ВВС, нормално е и Народното събрание, и медиите, и българските граждани да се интересуват от това, как са изразходвани, какво ще се случи след преговорите", заяви Емил Христов.

Той уточни, че ако бъде създадена анкетна комисия, тя по никакъв начин няма да влияе върху работата на кабинета. Няма да промени сроковете, но ако в работата си се натъкне на някакви факти или смущаващи обстоятелства, тя би могла по някакъв начин да ги направи достояние и на медиите, и на правителството, така че да се вземат своевременно мерки. "Убедени сме, че всички, които са участвали в този процес, ще съдействат. За да стане ясно и на обществеността, и на медиите какво точно се е случило. Да изчистим това съмнението за някаква субективност, за предопределеност и намеса в целия процес", допълни Христов.

По думите му не е трябвало да се представят резултати от експертизата без да има приемственост.

Вижте повече в разговора във видеото:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фамилия Мощански от Благоевград с дарения на музея
Фамилия Мощански от Благоевград с дарения на музея
Фандъкова в Брюксел: София е реализирала проекти за 3 млрд. лева
Фандъкова в Брюксел: София е реализирала проекти за 3 млрд. лева