Аз мисля, че "Фолксваген" не се е отказал от Турция, но ясно огласеното решение е да се отложи взимането на решение за тази инвестиция, каза в студиото на "Сутрешен блок" Емил Хърсев, финансов анализатор.

Въпросът е, че вече твърде сериозно се поставя въпроса, който според мен трябваше да си поставят в самото начало - какви са критериите и как изобщо се избира локацията за една такава инвестиция, подчерта той.

Хърсев каза, че е имало изказване на един от членовете на надзорния съвет на концерна "Фолксваген", което е поставило много въпроси,

Емил Хърсев, финансов анализатор: В това число и въпроси, които ние трябваше да си поставим - какви са тези състезания, какъв е този спринт и надпревара да се дават субсидии на частни фирми и по какъв начин изобщо се допуска топзи механизъм на наддаване на субсидии, при който естествено, че нито една европейска държава не би могла да конкурира една централизирана и авторитарна държава като Турция.

Вижте целия разговор във видеото.

България все още има шансове за завода на "Фолксваген"

България все още има шансове за завода на "Фолксваген"

Надзорният съвет на Фолксваген отложи решението си за изграждане на завод в Турция, на фона на турската операция в Сирия. От ръководството на концерна...