Водната криза в Перник стигна до Брюксел. Българският евродепутат Радан Кънев (ЕНП, "Демократична България") внесе в Европейския парламент необходимите подписи за въпрос с устен отговор до ЕК за водната криза в Перник.

Ще се състои ли дебат по въпроса и може ли Брюксел да помогне с решение за водния режим - темата в Сутрешния блок на БНТ коментира Емил Радев - евродепутат от ГЕРБ/ЕНП.

Емил Радев - евродепутат от ГЕРБ/ЕНП: Всички ние сме много разтревожени от ситуацията с язовир Студена. Един такъв дебат в ЕП, за съжаление няма да напълни язовира, още повече, че заявката за този дебат ще има отрицателно въздействие и за България, тъй като едва ли не се твърди, че няма ефект от европейските средства, които се предоставят за България. Това ще бъде използвано да бъде атакувана България.

По същия начин стана с петицията на АМ "Струма", която се изкара от нафталина, допълни Радев.

По думите му, проблемът е, че тази година притокът в язовир Студена е на практика 4 пъти по-малко, отколкото миналата година.

Емил Радев - евродепутат от ГЕРБ/ЕНП: Ако не се правят и ремонти, ако се губи допълнително вода и нямаме европейски средства, нещата стават още по-зле.
Аврамова: Сключваме споразумение с Перник за 1,89 млн. лв. за аварийна мярка

Аврамова: Сключваме споразумение с Перник за 1,89 млн. лв. за аварийна мярка

С Община Перник ще бъде сключено споразумение на стойност 1 890 000 лева за извършване на аварийна мярка, с която да се вкара повече дебит в язовир „С...

Евродепутатът коментира и другата важна тема за българските превозвачи - промените по пакета "Мобилност".

Емил Радев - евродепутат от ГЕРБ/ЕНП: Шанс имаме, особено след крайно неразумното решение камионите да се връщат в страната, в която са регистрирани, на всеки осем седмици. Това значи хиляди празни камиони да минават през Европа. В момента, когато приемаме зеления пак, когато говорим за екология, изкуствено създаваме причини за замърсяване на въздуха, да се навъртат хиляди километри с празни камиони, само и само определени държави да печелят икономически позиции.

Надявам се разумът да надделее, да има някакво по-разумно решение. Вариантът с делото е възможен във всеки един момент, категоричен е Радев.

Миниобрат в полза на България по пакета "Мобилност"

Миниобрат в полза на България по пакета "Мобилност"

Европейската комисия ще поиска оценка за въздействие върху текстовете на пакета "Мобилност". Това не спира процедурата по гласуване, но е стъпка назад...