След цяла нощ преговори, разговорите между европейските лидери за топ позициите в ЕС – председател на Европейската комисия, Европейския парламент, Европейския съвет и Европейската централна банка, продължават в различни формати и днес.

Защо решението е толкова сложно и ще се стигне до единен избор от всички европейски държави - вижте коментара на евродепутата Емил Радев в Сутрешния блок на БНТ.

Емил Радев, депутат от ЕНП/ГЕРБ: Това е дълъг процес, изисква голям консенсус от всички политически семейства. Нормално е да има дълги преговори, защото все пак на карта е заложено бъдещето на ЕС, така че е нормално тези преговори да са тежки, както и държавите членки да имат свое собствено мнение за отделните кандидати.

По отношение на кандидата на ЕНП за председател на Европейската комисия - Манфред Вебер, Емил Радев коментира, че той е дал много ясно своята подкрепа за политиките на България в ЕП, винаги е подкрепял България, а нашите евродепутати в Брюксел винаги са намирали помощ и съдействие от него.

Преговорите за ключовите постове в Европа продължават и днес

Преговорите за ключовите постове в Европа продължават и днес

На извънредна Среща на върха европейските лидери не можаха да се договорят за разпределението на топ позициите в ЕС – председател на Европейската коми...