НОВИНИ

Емил Радев: Мария Габриел е много добре позната в Брюксел

В студиото на "Още от деня" Емил Радев - евродепутат от ЕНП/ГЕРБ заяви, че Мария Габриел е достатъчно компетентен човек и много добре познат в Брюксел. По думите му, тя е изключително добре подготвена и с огромен опит български евродепутат от 2009 г.

bnt avatar logo
от БНТ
18:49, 10.05.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Много добре работи с Еврокомисията, много добре уважавана е и в Европейския парламент. Работи в изключително важната комисия "Граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред", каза още Радев.

Емил Радев - евродепутат от ЕНП/ГЕРБ: Има богат опит и в международните отношения, отговаря за Средиземноморието - един много критичен регион в момента. Била е шеф на делегации на няколко мисии от страна на ЕП. Тя е един много подготвен човек, който освен, че има пълното доверие на колегите от ЕНП, тя е и зам.-председател на ЕНП. Тя е спечелила огромно доверие сред останалите политически сили, представени в ЕП.

В момента ресор "Дигитализация" е свободен ресор, който беше освободен през декември от германския еврокомисар Гюнтер Йотингер, уточни Емил Радев. Това е много важен ресор, защото в свои проучвания ЕК и в свои становища казва, че Европа изостава в дигитализацията и е щастлива, че след 2020 г., ако не наваксаме това изоставане, това ще коства 600 милиарда годишно на държавите-членки в ЕС. Тук говорим за единния дигитален пазар, който е много бързо развиващ се и който носи огромни ползи за европейския бизнес и европейските граждани, обясни още Радев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Унгария обвини ЕС в  законови нарушения във връзка с бежанските квоти
Унгария обвини ЕС в законови нарушения във връзка с бежанските квоти
Завърши реставрацията на Западната порта на Сердика в София
Завърши реставрацията на "Западната порта на Сердика" в София