НОВИНИ

​Емирът на Катар е на посещение у нас

Емирът на Катар - шейx Тамим бин Хамид ал Тани, е на посещение у нас по покана на президентът Румен Радев. Перспективите за развитие на двустранните отношения и задълбочаването на връзките между инвестиционните, бизнес и академичните среди ще бъдат сред акцентите в разговора на двамата държавни глави.

​емирът катар посещение нас
bnt avatar logo
от БНТ
06:46, 08.03.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Емирът ще се срещне и с българския премиер Бойко Борисов. Катар е богата икономика, задвижвана от третото най-голямо находище от петрол и природен газ в света. Страната има най-висок доход на глава от населението в света.

Това е първо държавно посещение на монарха на Катар у нас. Очаква се в Министерски съвет да бъдат подписани три меморандума в областта на енергетиката, младежта и спорта и образованието.

В областта на енергийните ресурси ще си сътрудничим с Катар за изграждане на нова инфраструктура за доставки на втечнен или компресиран природен газ чрез общи проекти на националните компании. Конкретните проекти ще бъдат съсредоточени в проучвания, добив, пренос и дистрибуция на въглеводороди. Катар е най-големият производител и износител на втечнен природен газ в света с пазарен дял около 30%.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Айфеловата кула отбелязва Международния ден на жената с послание
​Айфеловата кула отбелязва Международния ден на жената с послание
Момиче загина при стрелба в САЩ
Момиче загина при стрелба в САЩ