НОВИНИ

"Емко" получава обратно всички договори с "Кинтекс"

"Емко" получава обратно всички договори с "Кинтекс", които им бяха отнети през лятото. Това стана ясно след поредната извънредна среща при премиера Бойко Борисов. Премиерът заяви, че "Кинтекс" и всички предприятия ще са с 6 млн. лв. на печалба и частните и държавни компании са му еднакво мили.

Александър Марков
от Александър Марков
17:26, 10.10.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

След поредната извънредна среща най-сетне се намери разрешение на проблема с „Емко“. Възстановяването на договорите няма да ощети държавата, каза Борисов, а ще вложи в хазната 6 милиона лева. В типичния си стил премиерът каза, че еднакво мили са както частните, така и държавните оръжейни предприятия. Премиерът е издал разрешениe при големи поръчки на „Кинтекс“ частните и държавните предприятия да работят съвместно. Караниколов каза, че ВМЗ „Сопот“ няма да бъдат ощетени и че ще получат допълнителни договори, както и че продукцията, която са произвели вместо „Емко“, ще им бъде изплатена.

Обявените за утре протести на „Емко“ няма да бъдат осъществени.

Бойко Борисов допълни, че заради срещата си протестиращи е закъснял на съвета на КСНС и изрази недоумение, че той е и ГЕРБ бойкотират заседанието. Той обясни, че заседанието е протекло в приятелски дух.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 “В полите на Витоша” е най-новото заглавие в афиша на Благоевградския театър
“В полите на Витоша” е най-новото заглавие в афиша на Благоевградския театър
БСП ще гласува „за“ оставката на Антон Тодоров от ГЕРБ
БСП ще гласува „за“ оставката на Антон Тодоров от ГЕРБ