НОВИНИ

Енергийното министерство не е запознато с писмото на "Овергаз" до ЕК

В министерството на енергетиката не са запознати с писмото на „Овергаз" изпратено до Европейската комисия,в което се казва че"Газпром" злоупотребява с монополното си положение на българския пазар и това ще навреди на конкуренцията у нас.

Николай Минков
от Николай Минков
19:42, 07.01.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Според "Овергаз" спирането на доставките на синьо гориво за компанията е в нарушение и на европейските директиви. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова, обаче смята, че конкуренцията на газовия пазар у нас не е застрашена. Освен това вече се изготвя правно-технически анализ за реализацията на газоразпределителен център у нас, съвместно с експерти на дирекция „Енергетика" към еврокомисията.

Теменужка Петкова - министър на енергетиката: "Фактите са безспорни. Те са следните: нашето правителство изцяло е насочило своите усилия към това да развива енергийния пазар. Знаете, че от съвсем скоро, от 11 декември работи в тестови режим българската независима електроенергийна борса. Съвсем скоро имаме намерение и вече направихме първите стъпки за разработване на сегмент за търговия с природен газ. Правим всичко възможно да диверсифицираме източниците и маршрутите за доставка на природен газ всички тези действия са насочени към това да се развива пазара на природен газ в България и съответно да има и конкуренция. Така че аз смятам, че подобни обвинения по отношение на дейността на това правителство са абсолютно неоснователни".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тютюнопроизводители притеснени за цената на тютюна
Тютюнопроизводители притеснени за цената на тютюна
Здравната каса спря заплащането на над 1000 лекарства
Здравната каса спря заплащането на над 1000 лекарства