НОВИНИ

ЕНП сезира Комисията за защита от дискримиция заради мораториума за лекартвата

Зам.-председателят на Единна народна партия Емил Мечикян внесе сигнал в Комисията за защита от дискриминация срещу Мораториума за иновативни лекарства, наложен от Министерски съвет в Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 г. и приет от Народното събрание на 29 ноември 2017 г., съобщиха от ЕНП.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:45, 14.12.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
енп сезира комисията защита дискримиция заради мораториума лекартвата

Единна народна партия атакува предложението на Министерски съвет заради принципа, че в зависимост от заболяването си пациентите в България няма да имат равни възможности за получаване на най-доброто лечение, въпреки че са здравноосигурени. Според Закона за защита от дискриминация това е форма на непряка дискриминация.

Единна народна партия се обръща към Комисията за защита от дискриминация с цел образуване на производство и установяване на дискриминация по признак „увреждане“ с цел да се постанови спиране на нарушението и равно третиране на всички, както и налагане на санкции или принудителни административни мерки срещу нарушителя – Министерски съвет.

След като поискахме вето от страна на президента на републиката Румен Радев и подкрепихме протестите на пациентските организации това е поредната стъпка, за да спрем безумието, което се предлага на българския народ срещу неговите интереси и здравето му, заяви зам.-председателят на ЕНП Емил Мечикян.

Предупреждаваме управляващото мнозинство, че това е поредната, но не последна стъпка, която сме готови да направим, защото всички имат право на живот и ние сме готови да защитаваме тази ценност на всяка цена, каза още Емил Мечикян.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отвъд границите: Герасим Дишлиев: Да си приказлив явно е мимски дефект
"Отвъд границите": Герасим Дишлиев: Да си приказлив явно е мимски дефект
Жителите на Кубрат събират средства за изграждането на паметник на хан Кубрат
Жителите на Кубрат събират средства за изграждането на паметник на хан Кубрат