НОВИНИ

ЕП ще обсъди разширението на газопровода "Северен поток"

Европейският парламент ще обсъди на сесията си в Страсбург тази вечер възможното разширяване на газопровода "Северен поток" и въздействието от това върху Централна и Източна Европа.

обсъди разширението газопровода северен поток
bnt avatar logo
от БНТ
13:49, 09.05.2016
Чете се за: 00:23 мин.
По света

Утре евродепутатите ще разискват предоставената от ЕС помощ за Ливан и Йордания за преодоляването на натиска от бежанската криза.

В сряда ЕП ще се запознае с последните предложения на Европейската комисия за промени в системата от Дъблин за предоставянето на убежище. Предложенията предвиждат въвеждането на постоянна система за преразпределение на бежанците, както и глоби от 250 хиляди евро за всеки бежанец, чието разселване бъде отказано от държава, определена от системата за приемаща.

Също в сряда ЕК ще представи намеренията си за действия, които да доведат до отпадането на възобновените гранични проверки в Шенгенската зона до края на годината. Очаква се евродепутатите да гласуват за законодателни промени, с които Европол да придобие допълнителни възможности в борбата срещу тероризма, киберпрестъпленията, както и да реагира по-бързо на заплахи

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекордна събираемост на дънъци отчита община Пловдив
Рекордна събираемост на дънъци отчита община Пловдив
БНТ ТАКСИ: Моралният кодекс на българския войник
БНТ ТАКСИ: Моралният кодекс на българския войник