НОВИНИ

Епична победа за българския национален отбор по футбол срещу Швеция

Българският национален отбор по футбол показа огромно желание и победи Швеция с 3:2 в Световните квалификации от 7-ия кръг в група А. България събра 12 точки три кръга преди края, а шведите остават с 13. Българите вече са 3-и, а в следващия кръг гостуват на Холандия.

bnt avatar logo
от БТА
23:43, 31.08.2017
5076
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Това е първа победа за България от 1967-а година насам над този съперник, който десетилетия се оказваше истински кошмар. Станислав Манолев, Георги Костадинов и Ивайло Чочев вкараха попаденията за победата на България. Начело в класирането в групата е Франция с 16 точки, след като размаза Холандия с 4:0.

В квалификациите за Мондиал 2018 националите спечелиха четири победи от четирите си домакински мача

Станислав Манолев откри резултата в 12-тата минута като това бе първи гол на България в шведската врата от 1993 година насам. Последното попадение за нашите бе дело на Христо Стоичков през 1993-а година от дузпа за крайното 1:1. В 16-тата минута Пламен Илиев спаси дузпа на Форсберг, която бе отсъдена за нарушение на Георги Костадинов. Малко след това Петър Хубчев бе изгонен, защото оспорва решението. В 29-тата минута Лустиг изравни с глава, след като бе отавен непокрит, но Георги Костадинов върна аванса на България в 33-тата минута. Малко преди края на първото полувреме в 44-тата Берг отново изравни, но България удържа успеха след гол на контраатака на Ивайло Чочев в 79-тата минута.

До края на мача шведите опитаха да стигнат до равенство с няколко центрирания, но вратарят Пламен Илиев затвърди силното си представяне и не даде шанс на съперника.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва есенната сесия на парламента
Започва есенната сесия на парламента
България загуби от Сърбия на четвъртфиналите на Евроволей
България загуби от Сърбия на четвъртфиналите на Евроволей