НОВИНИ

"Епъл" няма да финансира републиканците заради изказвания на Тръмп

Американската корпорация "Епъл" няма да подпомогне финансово Републиканската партия за националния й конгрес през юли заради скандалните изказвания на републиканският претендент за Белия дом Доналд Тръмп, съобщи американското издание "Политико", цитирано от ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
09:34, 19.06.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
епъл финансира републиканците заради изказвания тръмп

Според източници на "Политико" "Епъл" е заявила на лидерите на партията, че няма да предостави, както е правела преди, финансова или каквато и да било друга помощ за провеждането на конгреса заради изказванията на Тръмп за жените, имигрантите и малцинствата. В статията се отбелязва, че компанията не възнамерява да оказва и никакво техническо съдействие.

"Политико" посочва, че други технологични гиганти като "Фейсбук", "Гугъл" и "Майкрософт" смятат да помогнат на партията за конгреса. Представители на "Епъл" отказаха коментар по публикацията, отбелязва ТАСС.

През февруари Тръмп разкритикува остро "Епъл", че отказа да изпълни искане на ФБР да разбие кода на един от произвежданите от нея смартфони, принадлежал на убит терорист. Тогава милиардерът предложи да се бойкотират продуктите на "Епъл" в САЩ, докато корпорацията не удовлетвори искането на властите.

Конгресът на Републиканската партия, на която Тръмп ще бъде официално издигнат за партиен кандидат за президентския пост, ще се се състои в Кливланд, щата Охайо от 18 до 21 юли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жертви на наводнения и свлачища в Индонезия
Жертви на наводнения и свлачища в Индонезия
Открито е едното дете, изчезнало във водите на река Янтра
Открито е едното дете, изчезнало във водите на река Янтра