НОВИНИ

Епъл отхвърля отговорност за взривяване на айФони в Китай

Американският технологичен гигант Епъл (Apple) изтъкна, че случаите на взривяване и подпалване на смартфони айФони (iPhone) в Китай се дължат на "външни физически повреди" на апаратите, отхвърляйки всякакъв проблем със сигурността, предаде Франс прес.

епъл отхвърля отговорност взривяване айфони китай
bnt avatar logo
от БНТ
15:32, 07.12.2016
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Организация за защита на потребителите в Шанхай съобщи миналата седмица, че пред последния месец е получила осем жалби от Китай за внезапно подпалили се айФони по време на използване или зареждане.
В комюнике, изпратено снощи до АФП, Епъл заявява, че е получил обратно въпросните айФони, за да ги подложи на тестове.

"При вече проверените апарати е станало ясно, че външни физически повреди са довели до термични инциденти", отбелязва говорителка на калифорнийската компания.

"За нас сигурността е абсолютен приоритет, а в тези продукти не открихме нищо обезпокоително", уверява тя.
Според доклад на Съвета на шанхайските потребители през август китайска гражданка видяла как нейният айФон 6ес Плюс (iPhone 6s Plus) се взривил, в резултат на което екранът се пропукал, а гърбът на устройството почернял.
Асоциацията твърди, че през последните два месеца е получила шест пъти повече жалби, отнасящи се за продукти на Епъл, сред които внезапно спиране на айФон 6 и 6ес.

Миналия месец Епъл предложи да подмени апарати на ползватели на айФон 6ес в Китай, произведени през септември и октомври 2015 година, които изгасваха автоматично без причина. Компанията обаче увери, че това не представлява проблем с безопасността.

Големият конкурент на Епъл - южнокорейският Самсунг (Samsung), обяви в началото на септември, че изтегля в цял свят 2,5 милиона от новия си смартфон, Галакси ноут 7 (Galaxy Note 7), поради дефектни батерии, довели до подпалването на някои от устройствата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна делото срещу бездомника, обвинен за палежа на тютюневите складове
Започна делото срещу бездомника, обвинен за палежа на тютюневите складове
Три компании са проявили интерес да строят АЕЦ Белене
Три компании са проявили интерес да строят АЕЦ "Белене"