НОВИНИ

„Епъл“ ще разкрие десетия си поред модел „Айфон“

Във вторник американския производител на компютри и потребителска техника „Епъл“ ще разкрие десетия си поред модел смартфон „Айфон“, който се очаква да носи името „Айфон 8“. Числото 8 се смята за щастливо в Китай - пазар, който е ключов за продажбите на новия телефон, предава Ройтерс.

bnt avatar logo
от Андрей Георгиев
22:08, 11.09.2017
Чете се за: 00:41 мин.
По света
епъл разкрие десетия поред модел айфон

Предполага се, че най-новият модел смартфон на компанията ще струва над 1 000 долара (около 1 600 лв.), което е с 200 долара повече от най-скъпия модел на предишното поколение Айфон - 800 долара (около 1 300 лв.). Според анализатори, цитирани от Ройтерс, това едва ли ще се отрази зле на продажбите на телефона в САЩ, но ще има голям негативен ефект в Китай, където цената е приблизително двойна на средната месечна работна заплата.

Успехът на бъдещия телефон в Китай е ключов за американската компания, където тя прави 18% от продажбите си на „Айфон“ - на трето място след САЩ и Европа. Въпреки това, тази година „Епъл“ постепенно губи пазарен дял на смартфон пазара в източната страна, като през януари той е едва 9%.

Според китайски анализатори, цитирани от Ройтерс, тази година „Епъл“ трябва да предложи нещо наистина иновативно, за да успее в Китай.

Ефектът от по-високата цена се очаква да е далеч по-малък в САЩ. Също така се очаква „Епъл“ да запази някой по-евтин модел, подобно на „Айфон СЕ“ в момента, който се продава за около 400 долара (650 лв.). Друг ключов фактор в САЩ е какви намаления ще предложат мобилните оператори.

Тази година се навършват 10 години от появата на първия „Айфон“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна новата академична година в УАСГ в София
Започна новата академична година в УАСГ в София
В Турция се възобнови процесът срещу 17 души от „Джумхуриет“
В Турция се възобнови процесът срещу 17 души от „Джумхуриет“