Довечера група „Equinox” се завръща в България, часове след големия финал на „Евровизия” 2018. 63-ото издание на песенния конкурс тази нощ бе спечелено от израелската песен „Toy” в изпълнение на Нета Барзилай, която ще заведе „Евровизия” в Израел следващата година. България се класира на 14 място, спечелвайки любовта на публиката, както и две специални отличия - композиторската награда "Марсел Безансон" за най-добра песен и награда за най-добро заснемане на сценичната изява на „Equinox”.

„Поздравяваме Нета и Израел за победата. На финала пяхме с цялото си сърце и душа, оставихме част от себе си на тази сцена. Българската следа в конкурса продължава да е ярка. Горди сме, че България имаше един от най-стойностните музикални проекти на „Евровизия” тази година.

Благодарим на всички българи за подкрепата, на „Symphonix International” за впечатляващата песен, на БНТ за шанса и реализацията на българското участие. Най-важното е, че оставаме заедно и скоро ще можем да споделим повече подробности” – заявиха изпълнителите от „Equinox” преди да отлетят от Лисабон.

След "Евровизия": Песента от Израел спечели конкурса, България е на 14 място

След "Евровизия": Песента от Израел спечели конкурса, България е на 14 място

Песента на Израел "Toy" - играчка, спечели "Евровизия" 2018. С нея певицата Нета Барзилай разкри таланта си пред 200 милиона зрители от цял свят, след...

„Благодарим на Жана, Владо, Георги, Трей и Джони, че защитиха достойно българската песен. При много силна конкуренция, те доказаха колко е важно да вярваш в музиката си и да не правиш компромиси. В екипа на БНТ сме щастливи, че те продължават заедно своето професионално развитие и сме сигурни, че публиката ще продължи да ги подкрепя” - каза продуцентът на българското участие в „Евровизия“ Йоана Левиева - Сойър.

Утре „Equinox” и част от българската делегация в „Евровизия” ще бъдат специални гости на сутрешния блок на БНТ 1 „Денят започва” утре, за да разкрит повече подробности за емоциите, останали скрити от телевизионните камери и бъдещето на групата.


Гледайте „Equinox в сутрешния блок „Денят започва” на 14 май по БНТ 1!

Вижте изпълнението на "Equinox" на финала на "Евровизия" 2018 (ВИДЕО)

Вижте изпълнението на "Equinox" на финала на "Евровизия" 2018 (ВИДЕО)

"Equinox" се представиха отлично на финала на "Евровизия" 2018 г. Публиката аплодира бурно нашите представители. Песента „Bones“ е най-успешната бълга...