НОВИНИ

Ердоган е "натъжен" да види американското знаме с кюрдските милиции в Сирия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган каза днес, че е "натъжен" да види американски военни коли да патрулират близо до турско-сирийската граница заедно с кюрдските милиции от Силите за защита на народа, организация, която според Анкара е "терористична", предаде агенция Франс прес.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
18:31, 30.04.2017
Чете се за: 00:25 мин.
По света
ердоган натъжен види американското знаме кюрдските милиции сирия

Сирийските кюрдски Сили за защита на народа /СЗН/ са основна част от Сирийските демократични сили - коалиция от кюрдски и арабски бойци, сражаваща се срещу "Ислямска държава" и подкрепяна от САЩ. Анкара обаче разглежда СЗН като терористична организация, свързана с ПКК. "За съжаление присъствието на американско знаме сред символите на терористична организация, наречена СЗН, ни натъжи силно", каза Ердоган пред журналисти, преди да отлети за Индия.

Ще разговарям за това с президента Доналд Тръмп, когато се срещнем на 16 май, добави Ердоган, изразявайки съжаление, че продължава сътрудничеството между американските сили и СЗН, започнало по време на управлението на Барак Обама. "Това трябва незабавно да спре, в противен случай ще продължи да бъде тревога за региона и за нас", каза той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екип на МВФ оценява напредъка на икономическите реформи в Египет
Екип на МВФ оценява напредъка на икономическите реформи в Египет
Петима са задържани за безредиците в Скопие от четвъртък
Петима са задържани за безредиците в Скопие от четвъртък