НОВИНИ

Ердоган и Бахчели няма да продължават извънредното положение след юли

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и неговият коалиционен партньор са се договорили да не удължават извънредното положение след изтичането през юли на тримесечния му срок, предаде Ройтерс, позовавайки се на проправителствения в. "Сабах".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:30, 28.06.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света
ердоган бахчели продължават извънредното положение юли

Турция въведе извънредно положение пет дни след опита за преврат на 15 юли 2016 г. и оттогава го удължава на всеки три месеца. Ердоган каза по-рано този месец, че то ще бъде премахнато след изборите.

Вчера следобед президентът и неговият партньор в предизборната коалиция - Девлет Бахчели, лидерът на Партията на националистическото действие (ПНД) - имаха среща. Според източници турският президент Реджеп Тайип Ердоган може да даде на съюзниците си от ПНД постове в кабинета, възнаграждавайки ги за подкрепата за него самия и за неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на изборите в неделя.

Управляващата ПСР получи 43 процента от гласовете на парламентарните избори, но заедно с ПНД, която спечели 11 на сто от гласовете, ще има парламентарно мнозинство. Двете партии заедно имат 343 членове в 600-местния парламент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пекар от Пловдив събра в книга забравени рецепти
Пекар от Пловдив събра в книга забравени рецепти
Над 10 000 деца са били убити или осакатени във въоръжени конфликти през 2017 г.
Над 10 000 деца са били убити или осакатени във въоръжени конфликти през 2017 г.