НОВИНИ

Ердоган: Извънредното положение е добро за икономиката

Бизнесът трябва да приветства извънредното положение в Турция, защото то предпазва от тероризъм и предотвратява стачки на работниците, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс и ДПА.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
17:29, 21.04.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
ердоган извънредното положение добро икономиката

Парламентът тази седмица гласува за удължаване на извънредното положение, въведено след неуспешния опит за преврат през юли 2016 г., за още три месеца. Това е седмо удължаване на извънредното положение.

"Режимът на извънредно положение засяга единствено терористите. То също така предотвратява стачки на трудещите се (...) Това е борба срещу тероризма", посочи Ердоган на среща с бизнесмени в Истанбул.

Удължаването на извънредното положение е критикувано както от правозащитни организации, така и от западните съюзници на Турция. Основната бизнес асоциация в страната също призова за бързо приключване на този режим.

"Нашите предприемачи казват, че извънредното положение трябва да бъде премахнато, това ни тревожи ... Ние ще удължаваме извънредното положение заради мира в нашата страна, да, ще го направим, дори за десети път, ако се налага", подчерта още държавният глава.

Ердоган настоя също, че инвестициите в Турция не са засегнати от режима на извънредно положение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инспектори на Организацията за забрана на химическите оръжия посетиха Дума
Инспектори на Организацията за забрана на химическите оръжия посетиха Дума
Ангела Меркел насърчава момичетата да изучават точни науки
Ангела Меркел насърчава момичетата да изучават точни науки