НОВИНИ

Ердоган към ЕС: Ако не отворите главите, довиждане!

„Нямате друг избор, освен да отворите преговорните глави, но ако не го направите – довиждане“, с тези думи завърналият се в партийните редици днес Реджеп Ердоган се обърна към европейските лидери, пише БГНЕС.

ердоган отворите главите
bnt avatar logo
от БНТ
16:20, 02.05.2017
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Веднага след церемонията по тържественото завръщане на президента в редиците на управляващата партия на справедливостта и развитието /ПСР/ той се включи в заседанието на парламентарната група, и по традиция отправи нападки към ЕС.

„Европа не спира да подпомага терористите по всевъзможни начини, подкрепа постоянно получава кюрдската ПКК. Защо? За да прекъсне пътя на Турция. Оттук нататък имате само един избор – преговорните глави, които до днес не бяха отворени, да се отворят, друг изход нямате. Ако ги отворите – чудесно! А ако не – гюле-гюле /довиждане/! Турция няма да се моли пред вратите ви, ние не сме портиери. Каквото сте ни казали до днес, всичко сме изпълнили“, отсече Ердоган пред съпартийците си.

Той не пропусна да критикува и НАТО преди срещата на върха заради 5-те условия, поставени на Анкара, едно от които е прекратяването на извънредното положение.

„Трябвало да вдигнем извънредното положение, че откъде-накъде. Кажете вие какво ще направите! Вие първо идете и вдигнете извънредното положение във Франция. Значи, там може, а при нас не може, от господата щели сме да искаме разрешение. Може ли изобщо такова нещо? Първо вие си спазвайте обещанията, отворете преговорните глави“, настоя Ердоган.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ и Обединените патриоти обсъждат състава на новото правителство
ГЕРБ и Обединените патриоти обсъждат състава на новото правителство
Дни без глоби в Русенската библиотека
Дни без глоби в Русенската библиотека