НОВИНИ

Ердоган пристигна на посещение в Полша

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна днес на еднодневно посещение в Полша, съобщи Анадолската агенция.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:50, 17.10.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света
ердоган пристигна посещение полша

Ердоган е съпровождан от голяма делегация, в която са включени външният министър Мевлют Чавушоглу, министърът на енергетиката Берат Албайрак, министърът за ЕС Йомер Челик, министърът на икономиката Нихат Зейбекчи, министърът на отбраната Нуреттин Джаникли.
По време на посещението си във Варшава Ердоган ще се срещне с полския си колега Анджей Дуда, с премиера Беата Шидло, както и с маршалите на Сената и на Сейма.

Планира се по време на посещението на турския президент в Полша да бъдат подписани редица документи. Ердоган ще участва в полско-турски бизнес форум.

Посещението на Ердоган в Полша се състои два дни преди предстоящата среща на върха на ЕС, на която ще се обсъждат отношенията с Турция, отбелязва Анадолската агенция. Полша е сред поддръжниците на усилията на Турция за присъединяване към ЕС, добавя агенцията.

Стокообменът между Турция и Полша се увеличи над два пъти - от 2,5 милиарда долара през 2006 г. до 6 милиарда долара през 2017 г., сочат данни на турското министерство на икономиката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
143 деца мигранти са записани в българските училища през миналата учебна година
143 деца мигранти са записани в българските училища през миналата учебна година
Увеличават пешеходните зони в Пловдив
Увеличават пешеходните зони в Пловдив