НОВИНИ

Ердоган: "Света София" ще стане джамия заради решението на Тръмп за Голаните

Промяната на статуса на музея "Света София" в Истанбул в джамия ще бъде своеобразен отговор на решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел и суверенитета на тази държава над Голанските възвишения. Това заяви турският президент Ердоган на митинг в Трабзон пред Анадолската агенция.

bnt avatar logo
от БГНЕС
17:08, 27.03.2019
Чете се за: 00:24 мин.
По света
ердоган света софия стане джамия заради решението тръмп голаните

"Можем да направим свободен достъпа до "Света София". След общинските избори ще върнем истинския статут на "Света София". Ще променим статута й от музей в джамия. Тръмп обяви, че Йерусалим е столицата на Израел. Нали така? Той определи Голанските възвишения за собственост на окупатора Израел. Ще получите отговор от Турция на това", допълни Ердоган,

Преди три дни Ердоган заяви, че турските власти могат да променят статута на "Света София", за да може да бъде посещавана безплатно. В момента билетът струва около 10 щатски долара. Според него "туристите от всички вероизповедания сега могат да отидат свободно в "Синята джамия", която се намира в съседство", така че "ще можете да направите същото и със "Света София".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветанов напуска парламента, остава зам.-председател на ГЕРБ
Цветанов напуска парламента, остава зам.-председател на ГЕРБ
СДВР задържа автокрадец и съучастничката му в София
СДВР задържа автокрадец и съучастничката му в София