НОВИНИ

Ердоган: Западът да избира между терористите и турския народ

Турският президент Реджеп Ердоган призова западните лидери да направят избор между подкрепата за терористите или възстановяването на доверието на турския народ. В статия в бринаския в. „Гардиън” по повод годишнината от неуспешния опит за преврат срещу него, Ердоган отбелязва, че „народът на Турция не позволи на въоръжените групи да ограбят тяхната демокрация, свобода и начина им на живот“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:23, 15.07.2017
Чете се за: 00:43 мин.
По света
ердоган западът избира терористите турския народ

Ердоган припомня, че в осуетяването на плановете на заговорниците са загубили живота си 250 души, а други 2 193-ма са били ранени.

Турският президент настоява да бъде привлечен под отговорност живеещият в САЩ ислямски проповедник Фетхулах Гюлен, както и неговите последователи, които, според Ердоган стоят зад опита за преврат.

;
Реджеп Ердоган, президент на Турция: За съжаление, съюзниците на Турция, преди всичко нашите приятели от Запада, не можаха да оценят важността на случилото се. Вместо да се солидаризират със сънародниците ми, редица западни правителства и институции избраха да изчакат и да видят как ще се развие кризата. Тяхната двуличност и двойни стандарти нараниха турския народ, който защити свободата.
;
Реджеп Ердоган, президент на Турция: Фактът, че усилията да бъдат идентифицирани и премахнати държавните служители, лоялни на Гюлен, бяха атакувани от групи на Запад, повдигна въпроси около отношението на Запада към демокрацията и сигурността на държавата ми… Много от висшестоящите лидери на организацията на Гюлен получиха убежище от обявилите се за наши съюзници и приятели държави. Няма как да бъде прикрито предателството на нашето приятелство и това е несъвместимо с двустранните ни отношения и фундаменталните ценности, които споделяме. Днес западните лидери са пред избор дали да останат солидарни с терористите или да възстановят доверието на турския народ.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи ден на музикалния фестивал във Варна
Първи ден на музикалния фестивал във Варна
Все още издирват 16-годишния Кристиян от Триград
Все още издирват 16-годишния Кристиян от Триград