Втори ден от турската офанзива срещу сирийски кюрди. Тази нощ турските военни извършиха нападения и по земя. Поразени са десетки стратегически цели, сред които електропроводи и нефтено находище.

Според турския президент Ердоган, за изминалите две денонощия са ликвидирани повече от 100 бойци на кюрдските сили. Съобщава се за загинали цивилни и от двете страни на границата.

В отговор на критиките на ЕС, Саудитска Арабия и Египет за офанзивата, Ердоган заяви, че Турция има пълното право да извършва военни действия на територията на Сирия.

За пореден път той заплаши, че ще отвори границите и ще пусне над 3.6 млн. бежанци да влязат в Европа.

"Хей, ЕС, събуди се! Казвам го отново: ако се опитате да наречете нашата операция там инвазия, нашата задача е проста: ще отворим вратите и ще изпратим 3,6 милиона мигранти към вас", каза Ердоган в реч пред парламента на Турция.

Съветът за сигурност на ООН се събира по-късно днес на извънредно заседание, където ще бъде обсъдена ситуацията в Сирия.

Турция започна сухопътна операция в Северна Сирия

Турция започна сухопътна операция в Северна Сирия

Късно снощи Турция започна и сухопътна операция в Сирия, след като по-рано нанесе въздушни удари в североизточната част на страната. Заради турските д...

Европа осъди турската офанзива в Северна Сирия

Европа осъди турската офанзива в Северна Сирия

Турската офанзива в Северна Сирия срещна незабавна и категорична реакция в Европа. В общо изявление на 28-те страни членки ЕС призова Турция "да прекр...