Президентът на Турция Реджеп Ердоган за пореден път заплаши ЕС, че ще отвори границите си за мигранти и терористи от "Ислямска държава". Той е гневен на готвените европейски санкции срещу Анкара заради сондажите й за природен газ в Средиземно море, в изключителната икономическа зона на Кипър.

Ердоган реагира на вчерашното решение на външните министри от Европейския съюз, които одобриха правната рамка за налагане на икономически санкции на физически и юридически лица от Турция. Анкара твърди, че има право на сондажите в близост до признатата само от нея Севернокипърска турска република.

Европа да си преразгледа поведението и да не смее да извива ръцете на Турция, предупреди Ердоган.

Реджеп Ердоган, президент на Турция: Казвал съм го и преди, затова може и да не го приемете насериозно, но портите към Европа ще се отворят и ще ви пратим арестантите от "Ислямска държава", както вече започнахме. Да се оправяте сами!

Ердоган коментира и случая с джихадиста с американско гражданство, който вчера беше изгонен от Турция, но не беше приет от Гърция. Съдбата му остава неясна, след като е прекарал нощта в ничията земя близо до Одрин.

Реджеп Ердоган, президент на Турция: Не е наша работа, ако някой от тях остане на границата. Ще продължим да ги депортираме, независимо дали някой ги приема.

Турският президент замина за Вашингтон за среща с Доналд Тръмп, като обвини и САЩ, и Русия, че не са спазили обещанията си да прогонят сирийските кюрди от границата с Турция. Заплаха за санкции срещу Анкара тегне и от Белия дом - ако не се откаже от руските ракети С-400.

Ердоган пак заплаши да отвори към Европа вратите за мигрантите

Ердоган пак заплаши да отвори към Европа вратите за мигрантите

Турският президент Реджеп Ердоган повтори заплахата си да отвори вратите за влизане на мигранти в Европа, освен ако не бъде предоставена повече междун...