Американският посланик Ерик Рубин не прогнозира скорошно отпадане на визите за българи. По думите му обаче, се полагат усилия пътуването за океана да бъде облекчено. Рубин участва в откриването на барелеф на 28-ия американски президент Удроу Уилсън, защитил териториалната цялост на България в преговорите по договора с Ньой.

Пловдив

Инициативата за поставяне на барелеф на президентът Удроу Уилсън в Пловдив е на Тракийското дружество „Войвода Руси Славов". Церемонията днес е символна, защото историята не се помни достатъчно, заяви американският посланик.

Н. Пр. Ерик Рубин - посланик на САЩ в България: На него принадлежи идеята за сформирането на обществото на народите и ако тази идея се беше реализирала включително и в неговата собствена страна, съдбата на човечеството щеше да бъде различна. Създаването на организацията на Обединените нации след Втората световна война се основава на идеите и на идеалите на президента Уилсън.

Няма вероятност визите за българи за САЩ да отпаднат, каза още американският посланик.

Н. Пр. Ерик Рубин - посланик на САЩ в България: Мисля, че както ние, така и българското правителство работим усилено, за да направим така, че българите да пътуват по-лесно до Съединените щати. Законът, съгласно който би могла да отпадне програмата за визовия режим зависи от Конгреса, той е в ръцете на Конгреса и единствено Конгреса може да го промени.

Налага се да работим в рамките на този закон, каза още посланик Рубин.