НОВИНИ

Посланик Рубин подкрепя подписването на Договора за добросъседство с Македония

Имах много добра кратка среща с министър-председателя, на която изразих нашата подкрепа за плановете за подписване на Договора с Македония, което мисля, че е много позитивна стъпка напред за Балканите, каза пред журналисти днес в Министерския съвет посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова БТА
13:03, 26.07.2017 (обновена)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Силно подкрепяме усилията на българското и македонското правителство да подпишат договора, също така подкрепяме напредъка на България и Гърция да изпълнят интерконекторния проект, който е много важна част от енергийната диверсификация в Европа, отбеляза американският посланик. Подкрепяме и визията за фокус върху Балканите по време на българското председателство, за което България може да изиграе съществена роля, каза Ерик Рубин.

Ерик Рубин - посланик на САЩ в България: Имахме особено ползотворна среща с премиера Бойко Борисов по въпроси на външната ви политика. На нея изразих нашата подкрепа за плановете за подписване на Договора с Македония, което мисля, че е много позитивна стъпка напред за Балканите. Също така подкрепяме напредъка на България и Гърция да изпълнят интерконекторния проект, който е много важна част от енергийната диверсификация в Европа. Убеден съм, че по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, България може да изиграе съществена роля за интегрирането на държави от Балканите в Евросъюза.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иззеха близо 60 000 къса нелегални цигари на Капитан Андреево
Иззеха близо 60 000 къса нелегални цигари на "Капитан Андреево"
Установена е самоличността на разстреляния мъж в Пловдив
Установена е самоличността на разстреляния мъж в Пловдив