НОВИНИ

ЕС е готов да удължи сроковете за усвояване на европарите за границата ни

Европейският съюз е готов да удължи с 12 месеца сроковете за усвояване на евросредствата, предвидени за подсигуряване на границата ни. Това заяви вътрешния министър Валентин Радев след среща с премиера Бойко Борисов. Министър Радев каза още, че увеличението на заплатите в системата на МВР е редно да бъде първо за полицаите, които работят на терен. Все още обаче няма яснота кога ще стане това.

Цанка Николова
от Цанка Николова
19:05, 17.06.2017
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

Само 5 километра остават до завършването на оградата по границата ни. До момента за съоръжението са усвоени 35 млн. евро. По думите на Радев вече може да се осъществи и втората фаза - подобряване на съоръжението.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Сега, ако успеем да направим това,а ние сме убедени в това, ще направим всички усилия, за да подобрим и надградим съществуващото инженерно съоръжение и акцентът с хората, които са там е много важен. Тези средства отиват за това - за технически средства. освен това за облекло, на полицаите, които са там. и за техника за придвижване.

Министър Радев обясни, че се мисли и за увеличаване на заплатите в системата на МВР, като се започне първо с полицаите на терен. Не е ясно обаче още с колко точно ще бъдат повишени заплатите.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Аз ще настоявам особено и за заплатите на тези, които са на терен, тези, които очевидно там няма желаещи и са ниски заплатите, там да направим нещо. Въпросът е кога това да стане и как да стане.

Главният секретар на МВР разказа за подобрения в сферата на сигурността, свързани с облекчаване на обслужването на гражданите. В КАТ например се работи за въвеждане на система на едно гише, която ще спести обикалянето по различните институции.

Ст. комисар Младен Маринов, главен секретар на МВР: На мен са ми предоставили визуализирано как трябва да изглежда външно, тъй като една от целите е гражданите отивайки там на място да са бъдат достатъчно информиран, за да не губят време в ориентация. Вече имаме визия как да изглежда столичния КАТ, а тази схема на работа ще бъде пренесена в абсолютно всички отдели пътна полиция по страната.

От МВР очакват финансовото министерство да осигури допълнителни средства за подобрение на работата на спешния телефон 112. Целта е да се намалят сривовете на спешния телефон 112. Вътрешният министър припомни, че за последния месец случаите са единични.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
58 души вероятно са загинали при пожара в Гренфел тауър
58 души вероятно са загинали при пожара в Гренфел тауър
Ще бъде ли решен проблемът с пресичането на натоварените улици във Варна
Ще бъде ли решен проблемът с пресичането на натоварените улици във Варна