НОВИНИ

ЕС и Африка обсъждат дигитално сътрудничество в рамките на световен форум

Министър-председателят Бойко Борисов е във Виена за участие във форума на високо равнище ЕС - Африка. Срещата в австрийската столица е под надслов "Сътрудничеството в дигиталната ера". Тя ще бъде открита утре от канцлера на Австрия Себастиян Курц, от президента на Руанда и председател на Африканския съюз Пол Кагаме, и от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Повече подробности вижте от специалния ни пратеник Ирина Цонева.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
20:30, 17.12.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света

На официалната вечеря днес, както и в рамките на разговорите утре, над 20 държавни и правителствени ръководители от Европа и Африка, в това число и българският премиер Бойко Борисов, ще дискутират как да се подобри сътрудничеството между двата континента в рамките на цифровата икономика.

Ще бъдат набелязани и конкретни мерки за инвестиции в иновациите и цифровизацията като важен фактор за икономическото развитие на Европа и Африка.

По време на форума, който е последен в рамките на австрийското председателство на Съвета на ЕС, ще бъде поставено и началото на работна група на ЕС и Африканския съюз за цифрова икономика. Целта е да се проучи как двата континента могат да изградят цифрово партньорство, да се подкрепи набелязването на конкретни действия и инициативи на Алианса за инвестиции и работни места.

Съществено място в разговорите ще бъде отделено и за това как да се засили ролята на младите хора и жените в цифровата икономика по света.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Галъп: 78% от българите са против гей браковете
"Галъп": 78% от българите са против гей браковете
Жълт код за опасно време в 9 области утре
Жълт код за опасно време в 9 области утре