НОВИНИ

ЕС иска подробности за "Турски поток", за да разгледа проекта

Европейският съюз е готов да обсъди строителството на "Турски поток" при наличие на подробности за споразумението по руско-турския проект. Това заяви пред телевизия "Росия 24" посланикът на ЕС в Русия Вигаудас Ушацкас, предаде ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
21:33, 12.10.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света
иска подробности турски поток разгледа проекта

Никога не казваме "не", винаги сме открити за обсъждане на различни варианти, но на основание доколко те отговарят на интересите на Евросъюза. Тук ще вземем решение, когато имаме по-ясен поглед и данни за това споразумение, вземайки предвид, че има и други проекти, които се водят и подкрепят от ЕС, отбеляза Ушацкас.

Европейският представител подчерта, че обсъждането на този въпрос вече е започнало.

Вчера в Истанбул се срещнаха руският министър на енергетиката Александър Новак и еврокомисарят за енергийния съюз Марош Шефчович, които са обсъдили тази тема, макар и не задълбочено, тъй като все още не знаем съдържанието на споразумението, уточни той.

Новак заяви по-рано, че без гаранции от Европа, може да се говори само за строителство на първата линия на "Турски поток", тъй като тя се строи изключително за турските потребители за разлика от втората, която е предназначена за потребителите в Югоизточна Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Самсунг праща огнеупорни кутии за дефектните телефони
Самсунг праща огнеупорни кутии за дефектните телефони
Седем българи на съд заради смъртта на 71 мигранти в камион
Седем българи на съд заради смъртта на 71 мигранти в камион