НОВИНИ

ЕС планира промени за увеличаване на данъците на интернет гигантите

Европейските министри на финансите ще обсъдят идната седмица промени в регламентите с цел да бъдат увеличени данъците на многонационални интернет компании като Гугъл (Google) и Амазон (Amazon), става ясно от документ, станал достояние на Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
23:10, 06.09.2017
Чете се за: 00:22 мин.
По света
планира промени увеличаване данъците интернет гигантите

Онлайн гигантите са изправени пред нарастващ натиск в Европа заради плащаните от тях ниски данъци, но страните често се затрудняват да увеличат налозите поради съществуващите регламенти, ограничаващи облагането до страните, където те присъстват физически.

Сегашната законова рамка облагодетелства цифровите компании спрямо останалите и лишават държавите от ценни постъпления, се казва в документ на естонското председателство на ЕС, подготвен за неформалната среща на финансовите министри в Талин на 15 и 16 септември.

Документът предлага реформа на международните данъчни закони, за да се промени схващането за "постоянно установяване", така че дигиталните компании да бъдат облагани там, където създават приходи, а не само в страните, където се намира данъчната им централа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ирма нанесе огромни щети в Карибско море
"Ирма" нанесе огромни щети в Карибско море
Локализиран е пожарът в близост до ТЕЦ Север
Локализиран е пожарът в близост до ТЕЦ "Север"