НОВИНИ

ЕС разшири списъка на санкционираните в Крим заради руската анексия

Финансовите министри от Европейския съюз се договориха днес за нови прицелни санкции срещу високопоставени чиновници от Крим, в добавка към рестриктивните мерки, приети след като Русия анексира украинския черноморски полуостров през 2014 г., предаде Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
19:15, 08.11.2016
Чете се за: 00:23 мин.
По света
разшири списъка санкционираните крим заради руската анексия

Решението обяви словашкият финансов министър Петер Казимир на пресконференция след срещата със своите колеги от ЕС в Брюксел. Словакия е ротационен председател на ЕС до края на тази година.

Петер Казимир уточни, че са добавени нови имена към досегашния списък, съдържащ 151 имена на физически лица и 37 на юридически лица, срещу които има визови забрани и замразяване на техни активи в ЕС заради ролята им в анексирането на Крим и в подкрепяния от Русия сепаратистки бунт в Източна Украйна.

Ройтерс припомня, че анексирането на Крим не е признато от международната общност и че полуостровът е подложен и на икономически санкции, включително забрани за внос на стоки, произведени в Крим, за инвестиране или за доставяне на туристически услуги там.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заработи обновената подстанция „Добруджа“ край Суворово
Заработи обновената подстанция „Добруджа“ край Суворово
Начало на съдебен процес срещу представителя на Репортери без граници
Начало на съдебен процес срещу представителя на Репортери без граници