НОВИНИ

Министър Лиляна Павлова видя признание за България в речта на Юнкер

Министърът на Българското европредседателство Лиляна Павлова подкрепи идеята на Жан-Клод Юнкер повечето решения в съюза да се гласуват не с пълно, а с квалифицирано мнозинство и обясни, че така проблемите на гражданите ще се решават по-бързо и по-гъвкаво. Това стана на специална дискусия в представителството на Европейската комисия в София.

Виктория Бояджиева
от Виктория Бояджиева
17:30, 12.09.2018 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Освен добри идеи за Съюза, министър Лиляна Павлова откри и признание за България в речта на Жан-Клод Юнкер.

Лиляна Павлова - министър на Българското председателство на Съвета на ЕС: Две от темите, по които той отчете и безспорен успех и успех, за който България допринесе изключително много. Западните Балкани.
Първата му реч беше "никакво присъединяване, никакво разширяване, за това не може да става и дума". Пълен обрат, благодарение на България и това е факт, който самият той призна. И второто е миграцията.

Според Лиляна Павлова важна за българите е и амбицията еврото да замести долара като световна валута. От своя страна Огнян Златев подчерта рекордния ръст на заетостта в евросъюза и предложението за повече правомощия на граничните полицаи. Той одобри и плана за сключването на големи търговски споразумения със страни в Африка с цел сътрудничество и контрол.

Огнян Златев - ръководител на Представителството на ЕК в България: Знаете, че основният натиск върху европейските граници идва от мигранти от африканския континент.
Това е начин, по който ЕС се опитва и предлага да адресира проблема към мястото, откъдето той се заражда.

И двамата подкрепиха мнението на Юнкер, че сред най-големите предизвикателства в близко бъдеще са Брекзит, формирането на следващия европейски бюджет и предстоящите евроизбори през май догодина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министърът на образованието се зае да посредничи в диалога между НИМХ и БАН
Министърът на образованието се зае да посредничи в диалога между НИМХ и БАН
Катрин Тасева и Невяна Владинова с добро представяне на бухалки
Катрин Тасева и Невяна Владинова с добро представяне на бухалки