НОВИНИ

Етикет и протокол в британското кралско семейство

Етикетът и протоколът е много важен за британското кралско семейство. А когато Мегън Маркъл стане част от него на 19 май, тя ще трябва да спазва строги правила. Ето някои от тях.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:18, 07.05.2018
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Как да се държи в обществото, как се прави реверанс на кралицата и как се постига изискана походка. За всичко това и още много неща ще трябва да внимава Меган Маркъл, която по-късно този месец ще стане част от британското кралско семейство. Тук на на помощ идват експертите по етикет, които дават указания.

Грант Харолд, експерт по етикет: Една от техниките е да ходите с книга на главата, като идеята е тя да не падне. Това е много съществено за кралските особи, защото те трябва да изглеждат добре, когато вървят с изпънат врат. Друга техника е да се завъртите с книгата и да продължите да ходите.
;

Меган Маркъл ще бъде изправена и пред друго предизвикателство. Тя е известна в обществото не само като актриса, но и като човек с позиции.

Клаудия Джоузеф, кралски коментатор и автор: Тя ще бъде ограничена в това, което казва. Няма да има възможност да бъде политически активна както преди и това може да се окаже проблем.

Меган Маркъл последователно затвори своя блог и профилите си в социалните мрежи. Според експертите обаче най-голямата тежест за нея в новата ѝ роля е, че всяка евентуална нейна грешка ще бъде на първите страници на вестниците и ще рефлектира върху цялото кралско семейство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бебе в екипа на БНТ
Бебе в екипа на БНТ
Венцислав Караджов: Копие от лична карта не би следвало да се събира
Венцислав Караджов: Копие от лична карта не би следвало да се събира